Dit bericht kan gelieerde links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Lees alstublieft mijn onthulling.
Verse zoete aardbeien, suiker en citroen combineren om deze makkelijke, zelfgemaakte te maken aardbei eenvoudige siroop. Het is een perfecte aanvulling op cocktails, mocktails, limonade of bruisend water – geweldig voor zowel kinderen als volwassenen!
Sirooprecepten met fruitsmaak zijn enkele van mijn favoriete eenvoudige sirooprecepten om te maken. Je kunt ze letterlijk doordringen met elke smaak die je wilt, en ze zijn altijd supergemakkelijk te maken! Een van mijn favoriete siropen is dit recept voor eenvoudige aardbeiensiroop. Het is geweldig elk moment van het jaar – of het nu het hoogtepunt van het aardbeienseizoen is of niet!
Deze eenvoudige aardbeiensiroop met 3 ingrediënten is oorspronkelijk gemaakt toen we thuiskwamen van een lange hete dag bessen plukken. We combineerden het met gekoeld bruisend water om iets lichts en verfrissends te creëren waar het hele gezin van kon genieten.
Je zult er ook dol op zijn, want het is de perfecte aanvulling op zowat elk recept. Het werkt in drankjes zoals cocktails, ijsthee, limonade en zelfs recepten zoals dit Starbucks-recept voor drakendrank of gemotregend op deze aardbeien-smoothie-kom of bananen-smoothie-kom.
Maar het is ook heerlijk toegevoegd aan ontbijt- en brunchproducten, zoals deze gebakken haver zonder banaan en airfryer pannenkoeken. De mogelijkheden zijn echt eindeloos met dit recept voor eenvoudige fruitsiroop!
Waarom dit recept werkt
- Supermakkelijk recept
- Een geweldige aanvulling op je favoriete drankjes
- Vereist slechts 3 eenvoudige ingrediënten
- Geweldig alternatief voor gewone eenvoudige siroop
- Verpakt met zoete aardbeiensmaak
- Natuurlijk veganistisch en glutenvrij
- Maak in een paar stappen zelfgemaakte heerlijke aardbeiensiroop!
Ingrediënten
Voor deze makkelijke aardbeiensiroop heb je letterlijk maar 3 basisingrediënten nodig! Je hebt kristalsuiker of witte suiker, verse aardbeien en citroensap nodig. Dat is het!
Instructies
Zelf eenvoudige siroop maken kan in 3 eenvoudige stappen. Simpele siroop bestaat gewoon uit gelijke delen water en suiker – en dan kun je het laten trekken met wat je maar wilt (vers fruit, verse kruiden, specerijen, thee, enz.).
Om elke eenvoudige siroop te maken: 1) Voeg suiker en water toe aan een kleine steelpan, verwarm op middelhoog vuur. 2) Roer continu totdat de suiker in het water is opgelost. 3) Laat het mengsel volledig afkoelen en giet het dan in een luchtdichte glazen pot of bak.
Je zult zien dat dezelfde stappen nodig zijn voor deze zelfgemaakte fruitstroop voor bij de borrel! Zo maak je dit recept voor eenvoudige aardbeiensiroop:
Fruit voorbereiden: Was aardbeien. Verwijder de bovenkant en snijd in kleine stukjes.
Aardbeien koken: Los in een middelgrote pan suiker op met 1 kopje water op middelhoog vuur, af en toe ronddraaiend. Voeg aardbeien en citroensap toe.
Sudderen: Laat ongeveer 10 minuten sudderen tot de aardbeien grotendeels zijn gedesintegreerd en de suiker is opgelost. Laat 30 minuten zitten.
Deformatie: Zeef door een fijnmazige zeef.
Op te slaan: Bewaar eenvoudige aardbeien-citroensiroop in een glazen pot of fles in de koelkast tot het koud is.
Dien zo nodigMeng om te serveren ongeveer 2 eetlepels aardbeiensuikersiroop met ongeveer 8 fl oz / 140 ml sodawater (of bruisend water met limoen-/citroensmaak). Serveer koud of op kamertemperatuur.
Tips van experts
- Gebruik hete verwerking: Dit is het samen opwarmen van de suiker + het water op de kookplaat versus eerst het water verwarmen en dan de suiker toevoegen. Dit is de geprefereerde methode om eenvoudige siroop te maken, omdat de siroop hierdoor langer meegaat.
- Zorg ervoor dat je water niet kookt omdat dan een deel ervan zal verdampen, waardoor de verhouding tussen suiker en water verandert.
- Om suikervrije eenvoudige siroop te maken: Gebruik in plaats van kristalsuiker gegranuleerd monniksfruit of monniksfruitsiroop om magere aardbeiensiroop te maken voor drankjes of andere recepten
- Voor een dikkere siroop, u kunt een verhouding van 1:2 water tot suiker gebruiken, in plaats van een gelijke hoeveelheid suiker en water te gebruiken
- Zorg ervoor dat je de siroop helemaal laat afkoelen voordat u het overbrengt naar een glazen container voor opslag.
- Gebruik geen troebele siroop: Als deze zoete siroop troebel of beschimmeld wordt, is hij bedorven (en gooi hem in dat geval weg!)
Variaties
Hoe gebruik je aardbeiensiroop? Hoewel ik voor dit eenvoudige recept voor aardbeiensiroop mijn go-to-gebruik is om het toe te voegen aan sodawater, heb ik deze vloeibare zoetstof op een aantal verschillende manieren gebruikt! Hier zijn enkele van mijn favoriete manieren om dit zelfgemaakte recept voor aardbeiensiroop te gebruiken:
- Voeg het toe aan limonade, koffie of ijsthee (1 el per 8oz)
- Sprenkel het over ijs
- Voeg het toe aan slagroom!
- Als vervanging voor sodasiroop
- Voeg het toe aan een fruitsalade
- Voeg het toe aan een smoothie
- Maak cocktails met aardbeiensmaak zoals een aardbeienmargarita, aardbeienmojito’s
- Maak mocktails met aardbeiensmaak en kindvriendelijke drankjes zoals aardbeienfrisdrank of aardbeienlimonade
- Sprenkel het over biscuitgebak of aardbeientaart
- Gebruik een andere verse bessen en maak deze bramen eenvoudige siroop
- Gebruik het in plaats van ahornsiroop of pannenkoekensiroop als topping voor pannenkoeken of wentelteefjes
Veelgestelde vragen over recepten
Doorgaans blijft eenvoudige siroop 2-3 weken goed in de koelkast als deze in een luchtdichte verpakking wordt bewaard. Dat geldt ook voor deze eenvoudige siroop met aardbeieninfusie!
Ja! Om deze verse aardbeiensiroop (of een eenvoudige siroop) in te vriezen, laat je hem volledig afkoelen en doe je hem in een ijsblokjesvorm. Wikkel en bedek de schaal en plaats deze in de vriezer. In de vriezer is het 3-4 maanden houdbaar.
Als je klaar bent om het te gebruiken, haal je gewoon het aantal ijsblokjes aardbeiensiroop eruit die je nodig hebt en laat je ze ontdooien in de koelkast voordat je ze voorzichtig opwarmt op het fornuis of de magnetron.
Absoluut! Je kunt eenvoudige siroop infuseren met vrijwel alles wat je lekker vindt: alle bessen werken goed, net als steenvruchten zoals perziken en nectarines. Je kunt ook warme kruiden of gember gebruiken!
Het hangt ervan af aan wat voor soort drankje of recept je het toevoegt! Een eetlepel van deze met fruit doordrenkte eenvoudige siroop bevat 6 gram suiker en 30 calorieën, dus als je je aan één eetlepel of minder houdt, kan het een gezonde manier zijn om elk recept zoeter te maken!
Dit recept biedt ook een manier om dranken op smaak te brengen zonder enige kunstmatige smaakstoffen of kleuren, en de meeste smaakstoffen voor aardbeiendranken bevatten zowel kunstmatige smaakstoffen als kleurstoffen, waardoor deze siroop met aardbeiensmaak een gezondere optie is als deze met mate wordt gebruikt!
Meer Verfrissende & Heerlijke Recepten!
Receptkaart
Aardbeien Eenvoudige Siroop
Verse aardbeien, suiker en citroen combineren om deze zelfgemaakte eenvoudige aardbeiensiroop te maken. Het is een perfecte aanvulling op cocktails, mocktails of zelfs gewoon een zelfgemaakte aardbeiensoda – geweldig voor zowel kinderen als volwassenen!
Porties: 32 eetlepels
Calorieën: 26.5kca