Dit bericht kan gelieerde links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Lees alstublieft mijn onthulling.
Geef je favoriete drankje of cocktail wat pit met deze zoete en pittige jalapeno eenvoudige siroop! Maak een cocktail met een kick of voeg dit zelfs toe aan een koud glas water. Dit recept voor jalapeñosiroop is de perfecte manier om warmte toe te voegen aan je gewone drankjes. Het beste gedeelte? Je hebt maar 3 ingrediënten en 15 minuten nodig om het te maken!
Dit recept is zo veelzijdig en het maken van je eigen eenvoudige siroop is zo eenvoudig! Ook als je niet van pittige smaken houdt of gewoon van andere pepers houdt, kun je dit recept als basis gebruiken om zoveel verschillende eenvoudige siroopsmaken te creëren.
Jalapeño eenvoudige siroop is de perfecte aanvulling op je favoriete koude dranken zoals ijsthee of sodawater, of om een beetje extra warmte toe te voegen aan cocktails zoals een pittige margarita of whiskyzuur.
Maar dit pittige eenvoudige sirooprecept is ook een heerlijke manier om meer smaak toe te voegen aan andere zoete en hartige gerechten, zoals over deze veganistische aardappelpannenkoekjes, deze mini-pannenkoekjes, deze zoete maïs-tamale-cakes, of gebruik het zelfs als topping voor ijs!
Waarom dit recept werkt
- Simpele jalapeno suikersiroop
- Supermakkelijk te maken
- Geweldige aanvulling op drankjes en pittige cocktails
- Perfecte hoeveelheid warmte
- Verpakt met jalapeñosmaak
- Slechts 15 minuten in totaal om te maken
- Eenvoudig alternatief voor eenvoudige siropen uit de winkel
Laatste receptvideo!
Ingrediënten
Standaard eenvoudige siroop is precies zoals de naam al aangeeft, eenvoudig. Je vindt de eenvoudige ingrediënten, voedingswaarde-informatie en stapsgewijze instructies voor deze jalapeno-cocktailsiroop op de receptenkaart onderaan dit bericht.
- Jalapeno pepers: Verse jalapeños zorgen voor de warmte in deze met jalapeno doordrenkte eenvoudige siroop, en in combinatie met suiker is het meer een zoete warmte! Je kunt de mate van pittigheid aanpassen, zie de tips op onderstaande receptenkaart.
- Water: Eenvoudiger dan dit ingrediënt wordt het niet. Water is de basis van de siroop. Je gebruikt gelijke delen water en suiker.
- Suiker: Witte suiker of rietsuiker lost op om een stroperig mengsel te maken en de perfecte vloeibare zoetstof voor elke drank. Je hebt 1 kopje suiker nodig, die je in een verhouding van 1:1 met het water combineert.
Variaties
Er zijn veel manieren om dit eenvoudige jalapeno-sirooprecept te mixen! Hier zijn enkele van onze favoriete variaties:
- Serrano eenvoudige siroop: Serrano pepers zijn hot! Ze scoren ergens tussen de 5.000 en 15.000 Scoville-eenheden op de Scoville-schaal voor chili-hitte. Dat maakt ze tot vijf keer heter dan jalapeños. Als je van een hoger warmteniveau in je eten en drinken houdt, gebruik dan serranopepers in dit eenvoudige sirooprecept in plaats van jalapenos. Voor een nog pittigere siroop kun je ook habanero-pepers proberen, die 10 keer heter zijn dan serrano’s!
- Jalapeno geïnfuseerde ahornsiroop: Gebruik in plaats van suiker een gelijke hoeveelheid ahornsiroop om een recept voor jalapeno-ahornsiroop te maken!
- koriander siroop: Ruil je jalapenos in voor 3 verse stengels koriander en volg de aanwijzingen zoals beschreven voor dit recept. Dit recept voegt een beetje pittige citrussmaak toe aan je drankjes.
- Jalapeno geïnfuseerd water: Voeg deze pittige zoete siroop toe aan je water als vloeibare zoetstof. Het is een leuke manier om een beetje kick te geven aan saai water! Voeg een beetje limoen toe om de smaak van de jalapeno te complimenteren.
- Zwarte pepersiroop: Voeg een pittige smaak toe aan je eten met deze eenvoudige siroop van peperkorrels. Gebruik 3-4 eetlepels peperkorrels in plaats van jalapeñopepers. Rooster de peperkorrels op het fornuis in een hete, droge pan op middelhoog vuur gedurende 10 minuten of tot geurig. Volg daarna de rest van de aanwijzingen in dit recept.
🔪 Instructies
Voor dit recept heb je maar 3 ingrediënten en een handvol stappen nodig! Hier leest u hoe u jalapeno eenvoudige siroop maakt – stap voor stap:
Jalapeños bereiden: Snijd de jalapenos in plakjes, zet apart.
B’ olie: Breng het water, de suiker en de gesneden jalapenos aan de kook in een middelgrote pan.
Sudderen: Zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen
Overdracht: Giet de siroop door een zeef en in een gesteriliseerde glazen pot.
Op te slaan: Bewaar deze geïnfundeerde eenvoudige siroop maximaal een maand in de koelkast. Gebruik het in drankjes, cocktails en zelfs hartige of zoete gerechten om een beetje warmte toe te voegen!Veelgestelde vragen over recepten
Het hangt er van af! Als je dit rijke eenvoudige sirooprecept binnen een paar dagen gaat gebruiken, kan het op kamertemperatuur worden bewaard. Zo niet, dan moet je het in de koelkast bewaren om de houdbaarheid te verlengen en te voorkomen dat het bederft.
Er zijn drie manieren om deze siroop te bewaren.
Op kamertemperatuur: Laat deze pittige siroop voor cocktails afkoelen, doe hem dan in een luchtdichte trommel en bewaar hem op een koele, droge plek. Het blijft 3-4 dagen houdbaar.
In de koelkast: Laat de siroop afkoelen, doe hem dan in een luchtdichte bak en plaats hem in de koelkast. Het blijft maximaal 1 maand houdbaar
In de vriezer: Laat deze gekruide eenvoudige siroop afkoelen en doe hem dan in een ijsblokjesvorm. Dek de schaal af, wikkel hem in en plaats hem in de vriezer. In de vriezer is het 3-4 maanden houdbaar. Het ijsblokjesbakje is handig, want dan kun je slechts één eetlepel siroop per keer ontdooien, waarbij je alleen gebruikt wat je nodig hebt en de rest bevroren houdt. Je kunt de siroop de avond voordat je hem gaat gebruiken gewoon in de koelkast ontdooien!
Het is zo eenvoudig om eenvoudige siroop toe te voegen aan al je favoriete cocktails! Maak de cocktail zoals aangegeven of zoals je hem normaal zou maken. Voeg vervolgens 1/2 ons siroop toe, meng en proef. Voeg indien nodig meer toe om de gewenste smaak te bereiken!
Deze siroop is zo veelzijdig, je kunt hem op verschillende manieren gebruiken! Probeer het in klassieke cocktailrecepten – verander bijvoorbeeld een gewone margarita in een jalapeño-margarita met deze met chili doordrenkte eenvoudige siroop! Of gebruik het om zoete recepten wat pit te geven – op pannenkoeken, wentelteefjes of zelfs bevroren yoghurt of ijs. Ten slotte smaakt het ook heerlijk in hartige of gekruide gerechten – zoals gemotregend op enchiladas, maïscakes of taco’s!
Tips van experts
- Eenvoudige siroop is meestal vrij dun en gemakkelijk te schenken. Als je wilt dat je jalapenosiroop dikker is, breng het mengsel aan de kook en laat een deel van het water verdampen. U kunt ook de water-suikerverhouding wijzigen en in plaats van 1 deel water op 1 deel suiker te gebruiken, kunt u 1 deel water op 2 delen suiker gebruiken.
- Om te weten wanneer je pittige eenvoudige siroop klaar is, doe wat siroop in een lepel en laat het wegdruppelen in de pan. Als de siroop gemakkelijk wegvloeit, betekent dit dat hij nog waterig is en niet klaar. Blijf het mengsel koken totdat de stroom vertraagt en in druppels uiteenvalt.
- Om suikerkristallen te verwijderen als ze zich vormen, voeg voor het koken een beetje zuur (zoals een vleugje citroensap) of glucosestroop toe aan het suiker-watermengsel.
- Je kunt wat gesneden jalapeños in de pot bewaren als je een pittigere siroop wilt. Door de jalapenos erin te houden, kunnen ze tijdens het bewaren in de siroop blijven trekken. Voor een mildere siroopverwijder de paprika’s helemaal voordat u ze opbergt.
Ben je dol op dit SNELLE VEGAN-recept? Laat a.u.b. een 5-sterren waardering 🌟 in het onderstaande recept en/of een recensie in de comments verderop op de pagina!
Je kunt MIJ ook VOLGEN op FACEBOOK, TWITTER, INSTAGRAMen PINTEREST om meer lekker, gezond, gezinsvriendelijk eten te zien, en als je vragen hebt, ben ik hier om te helpen!
Receptkaart
Jalapeno eenvoudige siroop
Maak je favoriete drankje of cocktail pittiger met deze zoete en pittige eenvoudige siroop van jalapeno! Maak een cocktail met een kick of voeg dit zelfs toe aan een koud glas water. Deze jalapeñosiroop is de perfecte manier om warmte toe te voegen aan je gewone drankjes. Het beste gedeelte? Je hebt maar 3 ingrediënten en 15 minuten nodig om het te maken!
Porties: 20
Calorieën: 39kcal
- Het verwijderen van de jalapenoplakken helpt om de pittigheid van de siroop laag te houden, maar als je liever een pittigere siroop hebt, bewaar ze dan gewoon!
- Wees voorzichtig bij het persen van de siroop, want de siroop is extreem heet.
- Dit recept kan gemakkelijk worden verdubbeld of zelfs verdrievoudigd.
Portie: 1eetlepel | Calorieën: 39kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 0.02g | Dik: 0.04g | Verzadigd vet: 0,002g | Meervoudig onverzadigd vet: 0.003g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 0,001g | Natrium: 1mg | Potassium: 5mg | Vezel: 0.1g | Suiker: 10g | Vitamine A: 23IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 1mg | Ijzer: 0.01mg